Lækre, bløde, mættende morgenmadsmuffins
Hvis du også elsker en sød morgenmad ligesom jeg, er de her fiberrige, dessertiagitige muffins måske noget for dig?
De er fyldt med en masse gode fedtstoffer fra både hørfrø, chiafrø og nøddesmør. Derudover har de et højt indhold af fiber fra både havregryn og banan. 🍌
Grundet det høje fiber- og fedtindhold mætter de rigtig længe, nærer din krop og og giver dig en dejlig start på dagen .🤍
Fedt er ikke dårligt for din krop, tværtimod. Det er et livsnødvendigt næringstof, som gør, at du kan optage de fedtopløselige vitaminer. Din krop skal også bruge det for at kunne opbygge celler og hormoner. Det er bare vigtigt, at størstedelen af den fedt du indtager, er umættet fedt. Det skal jeg nok uddybe i et andet opslag.
Hvis du spiser meget fedtfattigt, vil du hurtigt føle dig sulten fordi din krop ikke er blevet fysiologisk mæt, den mangler simpelthen et næringstof og derfor vil den fortælle dine appetitregulerende hormoner, at du skal have mere mad.
Så forkæl, nær og giv din krop det aller bedste fra morgenstunden, det fortjener du!✨
Opskrift: 6-8 muffins
2 meget modne bananer
2 æg
100 g nøddersmør (jeg har brugt peanutbutter)
100 g havregryn
2 spsk. hørfrø
2 spsk. chiafrø
1 tsk bagepulver.
Mos bananer og tilsæt æg og nøddesmør.
Mix det sammen og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen og fyld 6-8 muffinsforme. Bag dine muffins ved 180 grader i ca. 18-20 min.
Top med nøddesmør og hakkede mandler 😌