Sunde træstammer.
En klassisk favorit herhjemme, som jeg længe har haft lyst til at lave i en opgraderet version.
De er spækket med kostfibre og proteiner fra bl.a. sorte bønner og så smager de bare helt vidunderligt og har den helt perfekte bløde konsistens.
Opskrift ca. 10 stk:
1 dåse sorte bønner
200 g bløde dadler uden sten
100 g mandelmel
50 g havregryn
40 g kakaopulver
2 spsk hindbærmarmelade
2 tsk mandelessens
1 tsk vaniljesukker
250 g marcipan
Lidt flormelis
80-100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Skyl og dræn dine sorte bønner for vand. Kom dem herefter i en foodprocessor sammen med dadler, mandelmel, havregryn, kakao, hindbærmarmelade, mandelessens og vaniljesukker. Blend det hele godt til du har en blød sammenhængende masse. Stil den herefter på køl i et par timer. Efter er par timer på køl deles massen i to og rulles ud til to lange pølser. Sæt på køl igen. Drys lidt flormelis på bordet og på kagerullen og del marcipanen i to og rul ud. Rul marcipanen om træstammerne og skær dem i passende størrelse. Smelt lidt chokolade og dyp enderne i. Stil dem på køl. Nyd smagen og alt det gode du giver din krop ♥️