De her små karamelcups smager helt vidunderligt og så er de spækket med en masse god næring til din krop. Jeg har ofte lyst til noget sødt efter jeg spist, det skal aller helst være noget som indeholder chokolade og hvis det er kombineret med et strejf af salt, er jeg lykkelig. Så de her små cups med blød karamel, peanutbutter, havsalt og chokolade er den perfekte kombi efter min snacksmag .
Udover at smager skønt, nærer de også din krop 🌱.
De er fyldt med kostfiber fra havregrynene, gode umættede fedtsyrer fra mandlerne og så indeholder de aminosyren tryptofan fra dadlerne. Tryotofan omdannes i vores krop til søvnhormonet melatonin. Det er derfor helt genialt at nuppe sådan én eller to som en late night snack.
Opskrift 8-10 stk.:
Bund:
80 g mandler
30 g havregryn
2 spsk. kokosolie
2 spsk. dadelsirup eller alm. mørk sirup
½ tsk havsalt
Put alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en løs, men formbar masse.
Fyld dejen i små muffinsforme og tryk dem faste med en ske. Bag kagerne ved 180 grader i 6-8 min. Lad kagerne køle helt af.
Karamel:
130 g dadler
2 spsk. nøddesmør (mandel, cashew eller peanut, hvad du bedst kan lide)
2 spsk. kokosolie
2 spsk. dadelsirup eller alm. mørk sirup
Tilføj alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til du får en lækker blød karamel. Tilsæt evt. mere nøddesmør, hvis karamellen blive for tør. Tilføj karamellen oven på den bagte bunde og sæt dem på køl imens du laver chokoladetoppingen.
Chokoladetopping:
80 g mørk chokolade
1 spsk. kokosolie
Smelt chokoladen og kokosolien over vandbad eller i mikroovn. Tilføj den oven på de kølede kager. Stil kagerne på køl i en times tid og nyd dem alene eller sammen med friske bær. Velbekomme