En flødepasta uden fløde, men med cashewnødder
Er du i tvivl om, hvad du skal lave til aftensmad i dag? Så synes jeg du skal prøve den her lækre, cremede svampepasta.
Den er spækket med smag og du kan variere og toppe den med dine yndlingsgrøntsager eller hvad du har liggende. Jeg elsker at lave den med grillet broccoli eller asparges. Den cremede sauce er lavet udelukkende på cashewnødder og lidt smagsgivere. Du giver altså din krop en masse gode umættede fedtsyrer, kostfiber og et skud magnesium, fosfor og K-vitamin når du spiser denne ret. Og så smager den bare så fantastisk godt, bedre en en god flødepasta vil jeg vove at påstå.
Opskrift på svampepasta:
100 g usaltede cashewnødder
2 fed hvidløg
1 dl vand
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 tsk. rosmarin
100 g pasta
150 g brune svampe
1/2 broccoli eller andet grønt
Evt. 2 spsk gærflager
Overhæld cashewnødderne med kogende vand og lad dem stå i ca. 1 time.
Hæld vandet fra nødderne. Hæld nødderne i en blender med 1 dl. kogende vand, hvidløg, salt og gærflager. Blend det hele til en cremet sauce. Smag til med rosmarin og citronsaft.
Kog pasta efter anvisning og vend pastaen med cashewcremen. Steg svampe og broccoli og vend det sammen med pastaen. Top med revet parmesan. Velbekomme.